Premierul Slovaciei, Robert Fico, i-a catalogat miercuri după-amiază pe jurnalişti drept ”persoane mizerabile şi prostituate anti-slovace”. Declaraţia controversată a prim-ministrului slovac a avut loc după ce jurnaliştii l-au întrebat de acuzaţiile legate de încălcarea legislaţiei achiziţiilor publice în organizarea evenimentelor culturale, care au marcat preluarea preşedinţiei rotative a UE de către Bratislava, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Fico este cunoscut pentru relaţiile sale tensionate cu presa slovacă, care a adoptat o poziţie critică la adresa executivului de la Bratislava. De asemenea, premierul refuză în mod repetat să răspundă la întrebările adresate de anumiţi jurnalişti şi chiar a lansat procese împotriva unor reprezentanţi ai mass-mediei.

La conferinţa de presă de miercuri, liderul slovac s-a arătat revoltat de întrebările jurnaliştilor cu privire la acuzaţiile lansate de Zuzana Hlavkova şi de Transparency International.

”Unii dintre voi sunteţi oameni mizerabili, nişte prostituate anti-slovace. Şi îmi susţin aceste declaraţii. Voi nu informaţi, ci doar vă luptaţi împotriva executivului”, a declarat prim-ministrului Slovaciei.

Robert Fico a explicat că respectivele acuzaţii de încălcare a legislaţiei achiziţiilor publice reprezintă o încercarea de denigrare a preluării preşedinţiei rotative a UE de către Slovacia.

Zuzana Hlavkova a făcut parte dintr-o echipă a ministerului de Externe, care era însărcinată cu organizarea unor evenimente culturale pentru a marca preluarea preşedinţiei europene de către Bratislava.

De asemenea, aceasta şi-a acuzat superiorii ierarhici că au forţat-o să ignore legislaţia achiziţiilor publice şi să colaboreze în schimb cu o agenţie de organizarea de evenimente, care a fost desemnată de formaţiunea de guvernare Smer.

Hlavkova şi Transparency International au susţinut că evenimentul muzical care a marcat preluarea preşedinţiei europene a fost organizat fără un proces de achiziţii publice, iar costurile de organizare au fost supraevaluate.

Autorităţile slovace nu au comentat acuzaţiile formulate împotriva executivului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.