Premierul scoţian Nicola Sturgeon a indus în eroare o comisie parlamentară care investiga modul în care administraţia sa a gestionat acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit aduse predecesorului său, Alex Salmond, potrivit acestei comisii, a relatat un jurnalist al Sky News, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modul în care Sturgeon, partidul şi guvernul ei au gestionat acuzaţiile împotriva fostului ei aliat şi mentor Alex Salmond a escaladat într-un pericol major pentru funcţia ei şi pentru visul ei de a obţine independenţa Scoţiei.

”Premierul Nicola Sturgeon a indus în eroare Parlamentul, a conchis comisia pentru hărţuire din Holyrood”, a afirmat James Matthews, şeful biroului Sky din Scoţia, într-un tweet.

Parlamentul scoţian are sediul în Holyrood, Edinburgh.

Matthews a declarat că comisia, care a audiat-o îndelung pe Sturgeon pe 3 martie, a afirmat că aceasta a oferit ”o relatare inexactă a ceea ce s-a întâmplat şi a indus în eroare comisia în această privinţă”.

Sturgeon a negat acuzaţiile.

“Premierul a sous adevărul comisiei, într-o audiere de opt ore şi susţine dovezile prezentate”, a declarat un purtător de cuvânt a premierului. Sturgeon

Dacă ar fi confirmată, o astfel de concluzie ar exercita presiuni pentru demisia lui Sturgeon, tulburând politica scoţiană înainte de alegerile din luna mai.

Sturgeon conduce Partidul Naţional Scoţian (SNP), partidul dominant din ţară. Înainte să explodeze controversa referitoare la Salmond, SNP era aşteptat să câştige o majoritate absolută în parlamentul scoţian, despre care Sturgeon a susţinut că îi va oferi un mandat pentru a cere un al doilea referendum privind independenţa. Sondajele recente au arătat neînţelegerile dintre ea şi Salmond, care a condus SNP ani de zile, au afectat deja poziţia partidului.

Demisia lui Sturgeon ar provoca probabil haos în campania electorală a SNP.

Salmond, care a fost judecat sub acuzaţia de agresiune sexuală şi a fost achitat, s-a descris ca fiind victima unei conspiraţii pentru a-l scoate din viaţa publică. Sturgeon a respins acest lucru ca fiind absurd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.