Premierul rus, Mihail Mişustin, a anunţat că a fost contaminat cu coronavirus, potrivit televizunii locale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişustin a anunţat că este infectat în timpul unei videoconferinţe cu preşedintele Vladimir Putin, au anunţat agenţiile de stat din Rusia, scrie The Guardian. 

Nu este clar cât de gravă este starea de sănătate a acestuia, deşi una dintre agenţii a precizat că a avut temperatură de 39 de grade. 

Mişustin a fost desemnat să conducă operaţiunile de combatere a noului coronavirus, Rusia înregistrând peste 100.000 de cazuri până joi. 

Vice-premierul Andrei Belusov îi va prelua atribuţiile, a subliniat premierul. 

"Dragă Vladimir Vladimirovici, am aflat că în urma testelor pentru depistarea coronavirusului, am fost depistat pozitiv. Prin urmare, mă voi izola aşa cum au decis medicii. Este necesar să fac acest lucru pentru a-mi proteja colegii", i-ar fi spus Mişustin lui Putin în timpul discuţiei. 

Puţin a avut mai multe videoconferinţe cu membri Guvernului de la reşedinţa sa de la Novo-Ogaryovo. Nu a fost văzut alături de reprezentanţi ai Executivului în ultimele săptămâni.

Rusia a înregistrat până în prezent 106.498 de cazuri de contaminare cu Covid-19 şi 1.073 de decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.