Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să lanseze o campanie internă pentru a pune capăt scurgerilor neautorizate de informaţii dinspre miniştrii şi angajaţii guvernamentali spre jurnalişti cu privire la planurile executivului legate de Brexit, potrivit unui document intern obţinut de publicaţia The Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeremy Heywood - şeful cancelariei prim-ministrului - a trimis un mesaj miniştrilor britanici, prin care i-a informat că premierul vrea ”luarea unor măsuri urgente pentru întărirea securităţii”, iar orice angajat guvernamental şi demnitar prins că scurge informaţii sensibile către presă va fi imediat demis.

Purtătoarea de cuvânt a premierului britanic a refuzat din nou să comenteze informaţiile.

”Nu comentăm pe marginea unor documente interne obţinute de presă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Theresei May.

Miniştrii britanici sunt informaţi că ”scurgerea unor informaţii este o acţiune corosivă, care subminează încrederea şi buna guvernare” în scrisoarea semnată pe 28 noiembrie de Heywood.

”Orice angajat care este prins că a scurs informaţii sensibile va fi demis, chiar şi atunci când nu există o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a mai scris şeful cancelariei premierului May.

Theresa May a promis că va invoca până la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la LIsabona, prin care este declanşată procedura de ieşire a Marii Britanii din UE.

Totuşi, oponenţii politici au acuzat-o pe premier că nu oferă destulă claritate pentru antreprenori şi investitori.

În luna noiembrie, presa britanică a obţinut un document guvernamental, care demostra că executivul britanic nu are niciun plan cu privire la cum va arăta Brexitul. Documentul susţinea că există o diviziune puternică între miniştri, care a împiedicat ajungerea la un acord legat de relaţia viitoare dintre Marea Britanie şi UE.

Documentele interne obţinute de presa britanică au fost realizate de un consultant pentru cancelaria Guvernului. Potrivit acestora, departamentele guvernamentale lucrează la mai mult de 500 de proiecte legate de Brexit. De asemenea, departamentele se plâng că ar avea nevoie de un număr suplimentar de 30.000 de angajaţi pentru a pregăti ieşirea Marii Britanii din UE.

Între timp, executivul a negat datele prezentate în documentele interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.