Premierul Theresa May a declarat luni după-amiază că speră că se va ajunge în prima etapă a negocierilor la un acord privind poziţia cetăţenilor polonezi din Marea Britanie, în timp ce executivul britanic se pregăteşte de lansarea procedurii de Brexit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul britanic şi-a reiterat dorinţa de a garanta drepturile cetăţenilor polonezi şi a altor imigranţi europeni care trăiesc şi muncesc în prezent în Marea Britanie, atât timp cât este respectat şi dreptul cetăţenilor britanici din statele UE.

Declaraţiile prim-ministrului britanic au avut loc în cadrul primului summit dintre Marea Britanie şi Polonia.

”Sper că putem să ajungem la un acord anticipat în privinţa acestui subiect, care va oferi o plasă de siguranţă pentru polonezii de aici şi pentru britanicii care trăiesc în Europa”, a declarat Theresa May.

Între timp, premierul polonez a susţinut că britanicii trebuie să-şi ia în serios rolul pe care îl joacă în instituţiile UE.

”Vor exista probleme în domeniul afacerilor interne şi în justiţie, unde suntem cu toţii parte a unor acorduri din cadrul Uniunii Europene. Ca membrii ai blocului comunitar, trebuie să ne gândim cum va arăta viitoarea relaţie”, a precizat Beata Szydlo.

Prim-ministrul polonez a făcut referire în acest sens la rolul Marii Britanii în cadrul Europol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.