Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat marţi că nu există nicio legătură între criza migranţilor şi explozia care a zguduit în timpul weekend-ului intersecţia Oktogon din Budapesta, rănind grav doi poliţişti. De asemenea, autorităţile maghiare au anunţat că atacul cu bombă artizanală a fost orchestrat de un bărbat, care dorea să ”execute” poliţişti, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oricare ar fi motivele atacatorului, acesta este un act atroce... I-am cerut ministrului de Interne să-l captureze şi să-l interogheze pentru a afla motivele sale”, a declarat Orban.

De asemenea, liderul maghiar a atras atenţia că nu poate să fie exclusă momentan o legătură dintre explozie şi criza migranţilor.

”Nicio dovadă nu ne indică o legătură între criza migranţilor şi această explozie. Nu putem să excludem complet o asemenea legătură, însă momentan nu există niciun indiciu în acest sens”, a precizat prim-ministrul maghiar.

Autorităţile maghiare caută un suspect în vârstă de 20-25 de ani şi cu o înălţime de 1,70 metri, suspectat că a amplasat bomba în apropierea unui spaţiu comercial nefolosit pentru a-i ucide pe poliţiştii care patrulau în zonă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.