Şeful Guvernului kosovar n-a putut decât să se înfurie după ce umorişti ruşi l-au sunat dându-se drept preşedintele ucrainean, faţă de care şi-a exprimat susţinerea pe Twitter, alături de un premier imaginar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ramush Haradinaj i-a urat astfel, sâmbătă seara, cu o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale ucrainene, pe care preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko le-a abordat de pe o poziţie foarte dificilă, atât acestuia, cât şi ”viitorului său premier Vovan Lexusov”, ”victoria pentru a conduce Ucraina către o integrare euro-atlantică”.

"Vovan Lexusov" este un necunoscut în clasa politică ucraineană - odată ce este o invenţie a umoriştilor ruşi. Însă "Vovan" şi "Lexus" sunt nişte obişnuiţi ai unor astfel de farse, a declarat unul dintre ei duminică.

Vladimir Kuzneţov - alias ”Vovan” - a declarat, citat de agenţia rusă RIA Novosti, că acest cuplu pe care-l formează împreună cu Aleksei Stoliarov ("Lexus") a purtat ”trei conversaţii la telefon cu premierul kosovar din ianuarie”.

”El nu a părut să aibă cea mai mică îndoială că ar vorbi cu preşedintele ucrainean”, iar ”noi i-am cerut să-şi afirme pe Twitter susţinerea faţă de preşedintele Poroşenko”, a adăugat umoristul.

”Este uimitor că Haradinaj nu este informat cu privire la «Vovan Lexusov» şi că şi-a şters tweetul abia după ce a aflat din presa străină că a căzut în capcană”, a declarat el.

Contactat de AFP, cabinetul lui Ramush Haradinaj a anunţat că avea să reacţioneze ”în curând”.

"Vovan" a avertizat că înregistrările farselor telefonice urmează să fie difuzate după turul doi ale alegerilor prezodenţiale ucrainene de duminică.

Potrivit site-ului kosovar de investigaţie Insajderi, falsul Petro Poroşenko l-ar fi ademenit pe interlocutorul său cu o recunoaştere a Kosovo de către Ucraina în cazul unei victorii.

Kievul nu recunoaşte - la fel ca Rusia - independenţa Kosovo, proclamată în 2008. Vetoul al Moscovei închide poarta ONU acestei foste provincii a Serbiei, locuită majoritar de albanezi.

"Vovan" şi "Lexus" nu s-au aflat tocmai la prima încercare. Ei i-au prins în capcană pe Elton John, pe fostul şef al diplomaţiei britanice Boris Johnson sau pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Ţintele lor privilegiate sunt, în general, adversari ai Kremlinului, indiferent că sunt străini sau ruşi.

În 2016, "Vovan" spunea că vrea ”să arate faţa reală a anumitor parlamentari din Rusia, ipocrizia lor”. ”Noi facem doar lucruri care sunt în interesul ţării noastre”, spunea, la rândul său, "Lexus".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.