Premierul italian Mario Draghi susţine că statele europene, printre care Italia şi Germania, fac eforturi pentru a plafona preţul gazelor naturale ruseşti, deoarece statele europene, care importă gaze, cărbune, cereale şi porumb din Rusia, finanţează în acest fel războiul din Ucraina. Draghi a mai declarat că preţurile pe care le plăteşte Europa Moscovei depăşesc limita pieţei globale, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi, Germania şi Italia, împreună cu alte ţări care sunt importatoare de gaze, cărbune, cereale, porumb (...) finanţăm războiul. Nu există nicio îndoială”, a spus Draghi.

”Din acest motiv, Italia, împreună cu alte ţări, fac eforturi pentru a plafona preţului gazului. Nu există niciun motiv substanţial ca preţul gazului să fie atât de mare pentru europeni”, a mai subliniat premierul italian.

Draghi a menţionat că Rusia nu are altă piaţă pentru gazele naturale, oferind, astfel, Europei libertatea de a acţiona.

Întrebat despre riscul ca Rusia să riposteze şi să oprească pur şi simplu aprovizionarea cu gaze naturale, premierul Italiei a spus: ”Nu, nu există niciun pericol”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.