Premierul italian în exerciţiu Mario Draghi i-a dat asigurări joi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Italia ”nu va recunoaşte rezultatul referendumurilor” organizate de către Moscova în teritorii ocupate de ruşi în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mario Draghi a confirmat, în această convorbire la telefon, ”susţinerea continuă a Guvernului italian a autorităţilor şi a populaţiei ucrainene în toate domeniile”, anunţă într-un comunicat serviciile sale.

Întrebări se puneau cu privire la o eventuală schimbare de poziţie a Italiei, în urma victoriei, în alegerile legislative italiene, duminică, a unei coaliţii dominate de extrema dreaptă, a şefei Partidului Fratelli d'Italia (post-fascist) Giorgia Meloni.

Însă Giorgia Meloni, care urmează să devină premierul Italiei, a dat marţi asigurări Kievului de susţinerea sa.

”Ştiţi că puteţi conta pe susţinerea noastră loială a cauzei libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă încrederea de nezdruncinat”, a scris pe Twitter, în engleză, Giorgia Meloni, adresându-se preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ea răspundea astfel unui mesaj transmis de şeful statului ucrainean, în care acesta o ”felicita” pentru victoria Partidului său Fratelli d'Italia.

”Apreciem susţinerea constantă a Italiei oferită Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Contăm pe un parteneriat productiv cu noul Guvern italian”, scria, în italiană, în acest tweet Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.