Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a îndemnat luni pe Elon Musk să lupte împotriva antisemitismului pe platforma sa X, în timp ce a stat de vorbă cu magnatul tehnologic pentru a discuta despre inteligenţa artificială.Conversaţia, care a fost difuzată pe platforma X a lui Musk (fostul Twitter), a avut loc în contextul în care magnatul Tesla se află într-o dispută cu Anti-Defamation League, o organizaţie evreiască cu sediul în SUA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a acuzat ADL că a făcut acuzaţii nefondate de antisemitism care au speriat agenţii de publicitate şi au afectat veniturile companiei sale şi a ameninţat că o va da în judecată pentru miliarde de dolari.

ADL a acuzat de ani de zile site-ul de socializare că amplifică discursul de ură antisemit şi a acuzat că discursul problematic şi rasist a crescut brusc pe X după ce Musk a finalizat preluarea sa de 44 de miliarde de dolari în octombrie.

"Cunosc angajamentul dvs. faţă de libertatea de exprimare", i-a spus Netanyahu lui Musk, care s-a autoproclamat un absolutist al libertăţii de exprimare şi a primit înapoi pe platformă zeci de mii de conturi interzise când a preluat-o.

"Respect acest lucru, deoarece este fundamental pentru democraţii, dar cunosc, de asemenea, opoziţia dvs. faţă de antisemitism...", a spus premierul. "Sper să găsiţi în limitele Primului Amendament, capacitatea de a opri nu doar antisemitismul, sau de a-l rostogoli cât mai bine, ci orice ură colectivă a oamenilor pe care o reprezintă antisemitismul", a spus Netanyahu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.