Premierul irlandez Lereo Varadkar a afirmat că Uniunea Europeană va ajunge la un acord cu Marea Britanie privind Brexitul, chiar dacă Dublinul îşi continuă pregătirile pentru toate scenariile, inclusiv pentru un Brexit fără acord, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După cum stau lucrurile acum, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie, în şase săptămâni, cu sau fără un acord. Cred că vom ajunge la un acord”, a afirmat Varadkar într-un discurs miercuri.

„Credem cu tărie că cea mai bună şi singura cale pentru a asigura o retragere ordonată şi pentru a proteja acordul din Vinerea Mare este ratificarea acordului la care s-a ajuns între UE şi guvernul britanic”, a adăugat el.

După ce acordul la care a ajuns cu UE a fost respins de parlamentul britanic în ianuarie, Theresa May a subliniat marţi, în faţa deputaţilor, că are ”nevoie de timp” pentru a discuta cu UE despre posibile modificări aduse acestuia.

May încearcă să redeschidă negocieri cu Bruxellesul, pentru a elabora o nouă versiune a textului - însă ea se loveşte, până în prezent, de refuzul omologilor săi eurpeni, în timp ce data Brexitului, 29 martie, se apropie periculos

Parlamentarii britanici doresc modificarea sau anularea “plasei de sigurnaţă” din acordul Brexitului care prevede că Marea Britanie va rămâne pe o perioadă nedeterminată în uniunea vamală a UE pentru a evita o graniţă strictă între Irlanda de Nord şi Irlanda dacă blocul european şi Regatul Unit nu vor ajunge la un acord privind relaţia lor comercială după Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.