Premierul slovac Eduard Heger a declarat, duminică, că a înaintat demisia guvernului său interimar preşedintei Zuzana Caputova, în urma unei crize politice persistente, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"I-am cerut preşedintei să-mi revoce mandatul", a declarat presei Heger, care conduce guvernul interimar din decembrie.

Premierul a dat asigurări că toate deciziile sale vor fi coordonate cu şeful statului, pe care trebuie să-l întâlnească duminică după-amiază.

Parlamentarii slovaci au răsturnat guvernul de coaliţie format din patru partide printr-un vot de neîncredere, pe 15 decembrie.

De atunci, echipa lui Heger a condus ţara până la noile alegeri care vor avea loc pe 30 septembrie.

Criza politică din Slovacia, o ţară de 5,4 milioane de locuitori, membră a UE şi NATO, s-a adâncit în această săptămână.

Ministrul Agriculturii Samuel Vlcan şi-a anunţat joi demisia, după ce a ieşit la iveală o subvenţie de 1,4 milioane de euro acordată companiei sale.

A doua zi, ministrul de Externe Rastislav Kacer şi-a anunţat şi el dorinţa de a părăsi guvernul. Ministrul nu a precizat motivele deciziei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.