Premierul francez, Jean Castex, a afirmat, marţi, în cadrul Adunării Naţionale a Franţei, că eforturile diplomatice ale preşedintelui Emmanuel Macron de a detensiona conflictul dintre Rusia şi Ucraina nu au avut „un success substanţial", relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Franţa, prin preşedintele Republicii, nu a scutit niciun efort pentru a se asigura că dialogul şi diplomaţia vor prevala. Aceste eforturi nu au avut un success substanţial", a declarat premierul Castex.
Macron a fost foarte activ în medierea conflictului dintre Rusia, Ucraina şi Occident de la izbucnirea ultimei crize dintre Ucraina şi Rusia.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Decizia lui Putin de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste pro-ruse din estul Ucrainei i-a determinat pe unii oficiali francezi să conteste eforturile anterioare ale lui Macron.
 
Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, este angrenat, în prezent, în discuţii cu alte state membre, la Paris, cu privire la sancţiunile UE împotriva Rusiei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.