Instanţele naţionale ar trebui să poată expulza infractori străini mai uşor, a declarat, miercuri, la Consiliul Europei, premierul danez Lars Lokke Rasmussen, precizând că este necesar şi un sistem mai sever cu statele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile în ceea ce priveşte drepturile omului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rasmussen a făcut aceste afirmaţii în contextul în care Curtea Supremă din Danemarca a decis, anul trecut, că patru români acuzaţi de trafic de fiinţe umane nu pot fi extrădaţi deoarece condiţiile din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului.

“Nu este corect ca ţări cum este Danemarca să ajungă să găzduiască infractorii străini, din cauza condiţiilor proaste din penitenciarele din ţările lor. Avem nevoie de un sistem care să fie mai sever cu statele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile în privinţa drepturilor omului. De asemenea, este necesar un sistem care să nu interfereze prea mult în ţările care tratează cu seriozitate drepturile omului”, a spus Rasmussen în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Rasmussen a precizat că în aprilie Danemarca va găzdui o conferinţă sub egida Consiliului Europei, în care se va discuta reforma sistemului Convenţiei Europene pentru drepturile omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.