Premierul Justin Trudeau a anunţat că nu va participa la funeraliile lui Fidel Castro. Decizia premierului vine la doar câteva zile după ce comentariile sale ”calde” privind dispariţia liderului revoluţionar cubanez au stârnit indignare în Canada, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul General David Johnston - reprezentantul reginei Elizabeth a II-a în Canada - va participa marţi la o ceremonie de comemorare a lui Fidel Castro la cererea lui Justin Trudeau.

Premierul canadian a generat un val de indignare şi a devenit ţinta jignirilor pe reţelele de sicualizare după ce l-a catalogat drept ”un lider remarcabil” pe Fidel Castro. Trudeau şi-a exprimat tristeţea profundă provocată de moartea fostului preşedinte de la Havana.

Fidel Castro murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani, după ce a condus o revoluţie împotriva dictaturii lui Fulgencio Batista şi a pus bazele unui stat comunist la uşa Statelor Unite.

Acesta a fost incinerat sâmbătă, iar executivul a anunţat nouă zile de doliu naţional. Cenuşa fostului lider revoluţionar va fi însoţită de un cortegiu funerar la locul de veci din Santiago de Cuba - localitatea estică de unde şi-a lansat revoluţia Castro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.