Preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Boris Johnson au căzut de acord, marţi, într-o discuţie telefonică, cu privire la necesitatea unui răspuns internaţional coordonat la pandemia coronavirusului, au anunţat Downing Street şi Casa Albă în comunicate separate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson, care a fost internat în spital după ce a contractat COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, i-a mai spus preşedintelui Trump că ”se simte mai bine şi că se recuperează”, se arată în comunicatul Casei Albe referitor la discuţia telefonică a celor doi lideri.

Trump şi Johnson ”şi-au reafirmat cooperarea strânsă prin intermediul G7 şi G20 pentru redeschiderea economiilor la nivel global şi asigurarea asistenţei medicale şi a livrărilor pentru toţi cei care au nevoie”, a adăugat Casa Albă.

În timpul conversaţiei lor, cei doi lideri au discutat şi despre relaţiile comerciale.

"Liderii s-au angajat să continue să lucreze împreună pentru a consolida relaţia noastră bilaterală, inclusiv prin semnarea unui acord de comerţ liber cât mai curând posibil", a declarat o purtătoare de cuvânt a Downing Street.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană la începutul acestui an, iar încheierea unui acord cu Statele Unite este o prioritate majoră pentru guvernul Johnson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.