Starea de sănătate a premierului britanic Boris Johnson s-a îmbunătăţit joi, el fiind transferat de la terapie intensivă, unde era tratat pentru coronavirus, într-un salon, unde va fi monitorizat atent în continuare în prima fază a refacerii sale, potrivit purtătorului de cuvând al Downing Street, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ”are o dispoziţie foarte bună”, a spus purtătorul de cuvânt.

Liderul Partidului Conservator a anunţat pe 27 martie că a contractat COVID-19, el devenind primul lider guvernamental major care s-a îmbolnăvit.

Zece zile mai târziu, Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în spitalul St Thomas din Londra ”pentru unele teste de rutină”, iar luni seara a fost transferat la terapie intensivă din cauza înrăutăţirii simtomelor de coronavirus.

În această perioadă Johnson a fost înlocuit de ministrul de Externe Dominic Raab.

Potrivit datelor de joi ale Johns Hopkins University, peste 61.000 de persoane din Marea Britanie au contractat noul coronavirus, iar 7.111 au murit din cauza bolii.

Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese într-o singură zi din cauza COVID-19, 938 în 24 de ore, bilanţul depăşind 7.000 de victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.