Premierul britanic, Boris Johnson, a condamnat, joi, decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, în cadrul unui discurs televizat, şi a declarat că Rusia „a atacat o ţară pacifistă fără să fi fost provocată şi fără nicio scuză credibilă”. Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care a trimis armament defensiv în Ucraina, a declarat Johnson, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Johnson nu a prezentat detalii cu privire la răspunsul Marii Britanii, ci a menţionat doar: „Astăzi, împreună cu aliaţii noştri, vom conveni asupra unui pachet masiv de sancţiuni economice concepute la timp pentru a încurca economia rusă”, a mai spus Johnson.
„Cele mai mari temeri ale noastre s-au adeverit acum şi toate avertismentele noastre s-au dovedit a fi incredibil de exacte”, a mai afirmat premierul britanic.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Prim-ministrul Marii Britanii a precizat că a discutat cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a oferi statului şi poporului ucrainean sprijinul necesar.
„A plouat cu bombe asupra unei populaţii complet nevinovate. O vastă invazie este în curs de desfăşurare pe uscat, pe calea aerului şi pe mare”. a continuat el.
„Ucraina - a doua cea mai mare ţară ca suprafaţă din Europa - se bucură de decenii întregi de libertate şi democraţie. Nu putem permite ca libertatea să fie înlăturată. Nu putem şi nu vom întoarce privirea”, a mai afirmat Johnson.
De asemenea, premierul britanic a îndemnat Europa să renunţe la dependenţa de petrol şi gaze ruseşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.