Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei călătoresc, marţi, la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cu premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, pentru a exprima ”sprijinul fără echivoc al întregii Uniunii Europene”, potrivit guvernului polonez, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, vor vizita capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, conform unui comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.

”Vizita este organizată în consultare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, se arată în comunicat.

”Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei. Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni”, se mai menţionează în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.