Germania avea anul trecut 83 de milioane de locuitori, un record, în mare parte din cauza imigraţiei din ţări din Europa de Est, potrivit unor statistici oficiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE) sunt principala sursă a noilor sosiţi, cu un sold migratoriu de 202.000 de persoane.

În acest grup, România se află pe primul loc, cu 68.000 de persoane, urmată de Croaţia (29.000), Bulgaria (27.000) şi Polonia (20.000).

Această imigraţie ”economică” este alimentată de scăderea şomajului în cele mai mari economii europene şi dificultatea angajatorilor de a acoperi peste un milion de posturi.

Îmbătrânirea populaţiei, împreună cu un nivel scăzut al natalităţii, urmeză să reducă şi mai mult forţa de muncă în Germania în următoarele decenii, şi să crească recursul la o mână de muncă de origine străină.

Mai puţini refugiaţi par, însă, să vină în Germania.

Soldul migratoriu al Siriei a scăzut aproape la jumătate, de la 60.000 în 2017 la 34.000 anul trecut.

Soldul migratoriu al Africii a scăzut, însă, de la 35.000 la 34.000.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.