Situaţia se îmbunătăţea pe frontul incendiilor de pădure care devastează de peste o săptămână atât insulele turistice greceşti Rhodos, Corfu şi Evia, cât şi centrul ţării, estimează vineri pompierii, care rămân ”vigilenţi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru moment, nu avem niciun focar activ, panorama se ameliorează, dar rămânem mobilizaţi în război pentru a circumscrie focurile în curs”, declară AFP o purtătoare de cuvânt a biroului de presă al pompierilor salvatori.

EVACUARE CU VAPORUL

Un incendiu care izbucnit miercuri în apropiere de Volos, în partea central-estică a Greciei, a cuprins joi o cazarmă a Forţelor Armate, la Nea Anghialos, situată la aproximativ 20 de kilometri de Volos, şi a cauzat explozii succesive într-un depozit de muniţie.

Peste 130 de persoane au fost evacuate joi seara, cu vaporul, din portul Nea Anghialos, situat în apropiere, a anunţat Paza de Coastă.

Incendiul din cazarmă a fost circumscris, în prezent, iar locuitorii din Nea Aghialos au început să se întoarcă acasă pentru a evalua pagubele suferite de locuinţe şi magazine, ale căror vitrine au fost făcute ţăndări de suflul exploziilor, scrie presa locală.

La Rhodos, la Marea Egee, pompieri susţinuţi de bombardiere cu apă încercau - în continuare - să circumscrie un incendiu, care arde de peste o săptămână în sudul şi estul insulei.

În nordul Insulei Corfu, la Marea Ionică (nord-est), evacuări au avut loc la începutul săptămânii, din cauza unui incendiu violent care a izucnit în weekendul trecut, în contextul în care o caniculă afectează Grecia de mai multe zile.

VAL DE CĂLDURĂ

Între ţările de la Marea Mediterană afectate de o caniculă şi devastate de incendii, Grecia a fost prada unui val de căldură care a durat zece zile - cea mai îndelungată caniculă înregistrată în cursul unei luni de iulie din ultimele decenii, potrivit unor experţi.

Incendiile de pădure au omorât, până în prezent, patru oameni, iar aproape 50.000 de hectare de pădure şi de vegetaţie au fost făcute scrum, potrivit unor estimări ale Observatorului din Atena.

Mercuruol a urcat în termometre până la 45°C în weekendul trecut şi a atins vârfuri de 46°C, însă a început să coboare începând de joi, iar temperatura urmează să nu depăşească 37°C vineri, potrivit serviciului grec de meteorologie EMY, care preconizează însă rafale puternice de vânt, de până la 60 de kilometri pe oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.