Pentru a unsprezecea zi consecutiv, pompierii se luptă cu un incendiu care face ravagii în pădurea Dadia, un parc naţional din nord-estul Greciei cunoscut pentru habitatul său important de păsări răpitoare şi care face parte din reţeaua europeană de arii protejate Natura 2000, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit pompierilor, trei incendii rămân problematice şi nu au fost încă stinse în această regiune din Evros, la graniţa greco-turcă.

În apropiere de pădurea Dadia, regiunea Rodopi se confruntă, de asemenea, cu noi incendii.

În total, 475 de pompieri cu 100 de vehicule, 6 avioane şi 4 elicoptere sunt mobilizaţi pe aceste două fronturi.

În altă parte, în nordul Atenei, incendiul de pădure care afectează Muntele Parnas, unul dintre plămânii verzi ai capitalei, continuă să îngrijoreze autorităţile, fiind observate noi intensificări. Pe acest front sunt desfăşuraţi 260 de pompieri cu 77 de vehicule şi un elicopter.

Incendiile din august în Grecia s-au soldat cu 20 de morţi: 19 presupuşi migranţi, dintre care doi copii, au fost găsiţi carbonizaţi în regiunea Evros, iar un cioban a murit încercând să îşi salveze turma într-o regiune din centrul Greciei.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis urma să se întâlnească marţi cu mai mulţi miniştri pentru a discuta despre reîmpădurirea necesară după incendiile din regiunea Evros şi de pe Muntele Parnas.

Până acum, în acest an, peste 120.000 de hectare au ars în întreaga ţară, potrivit estimărilor Observatorului Naţional grec.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.