Autorităţile nord-coreeane şi-au confirmat intenţia de a-şi distruge arsenalul nuclear, a anunţat secretarul de Stat american Mike Pompeo, care a precizat că liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus personal acest lucru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul nord-coreean urmează se se întâlnescă pe 12 iunie, în Singapore, cu Donald Trump, iar ”denuclearizarea” peninsulei nucleare va fi principala miză a summitului.

PUTIN: PHENIANUL, PREGĂTIT SĂ ACŢIONEZE CONSTRUCTIV

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în urma unei reuniuni cu omologul său chinez Xi Jinping, la Beijing, că ultimele contacte cu Coreea de Nord au confirmat faptul că Phenianul este pregătit să acţioneze constructiv.

”Rusia şi China sunt interesate în pacea şi stabilitatea peninsulei coreene”, a declarat liderul de la Kremlin într-o vizită de stat în China, cu ocazia zilei de naştere a lui Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.