Polonia va livra 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei în "următoarele două sau trei săptămâni", odată ce antrenamentul trupelor ucrainene va fi finalizat, a declarat marţi ministrul de externe al ţării, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Łukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, a declarat că Varşovia susţine trimiterea de avioane de luptă la Kiev, dar mai este încă mai este mult de lucru pentru a obţine un consens între ţările NATO.

"Exact aşa cum a fost cu tancurile, sperăm că această coaliţie va fi suficient de mare pentru a-i sprijini tot mai mult pe ucraineni. Avioanele sunt foarte utile în războiul ucrainean", a declarat Jasina. "Totuşi, sunt un optimist", a adăugat el.

"Dar suntem membri ai NATO şi vrem să ajungem la un acord în toate aceste chestiuni, pentru a participa împreună, deoarece alianţa este mai puternică atunci când suntem împreună", a mai spus purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.