Un obiect neidentificat care a intrat în spaţiul aerian polonez din direcţia Belarus a fost probabil un balon de observaţie, a declarat sâmbătă pe Twitter Ministerul Apărării de la Varşovia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonia, membră NATO, este în alertă în ceea ce priveşte securitatea spaţiului său aerian, în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidente înregistrate în noiembrie şi decembrie anul trecut, când rachete au aterizat pe teritoriul său.

"Centrul de operaţiuni aeriene a remarcat apariţia în spaţiul aerian polonez a unui obiect care a venit din direcţia Belarus", a precizat Ministerul Apărării pe Twitter. "Este probabil un balon de observaţie", a adăugat acesta. "Contactul radar a fost pierdut în apropiere de Rypin", oraş din nordul-centrul Poloniei, a precizat sursa citată.

Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Teritorială din Polonia a declarat că este în curs de desfăşurare o operaţiune de căutare a obiectului.

Autorităţile ruse şi belaruse nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

După moartea, în noiembrie, a doi cetăţeni polonezi loviţi de ceea ce Varşovia a conchis că a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană care şi-a ratat ţinta şi după descoperirea unui obiect militar în nordul Poloniei, în aprilie, securitatea naţională este o problemă cheie în Polonia, ţară care la sfârşitul acestui an are alegeri.

CITEȘTE ȘI Armata poloneză a ştiut că o posibilă rachetă se îndrepta spre Polonia în decembrie, dar nu a informat guvernul

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.