Polonia este pregătită să fie pe deplin independentă de petrolul provenit din Rusia şi este dispusă să sprijine alte ţări să îşi reducă aprovizionarea cu combustibili fosili din Rusia, a declarat, luni, ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskwa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Polonia este mândră că se află pe lista ţărilor neprietenoase a lui Putin”, a mai declarat Anna Moska reporterilor înainte de o întâlnire cu omologii săi la Bruxelles, în cadrul căreia discută despre energie.

Moskwa a mai spus că rezervele de gaze ale Poloniei vor fi pregătite pentru iarnă.

Polonia s-a pregătit în vederea posibilităţii ca Rusia să limiteze exporturile de gaze prin diversificarea aprovizionării şi ”se va descurca”, a declarat săptămâna trecută viceministrul polonez de Externe, Marcin Przydacz, după anunţul Gazprom privind întreruperea furnizării de gaze.

De asemenea, rezervele de energie ale ţării sunt ”în siguranţă”, iar alimentarea pentru clienţi nu va fi întreruptă, a afirmat miercurea trecută ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskva, relatează BBC.

Gigantul energetic rus Gazprom a transmis Poloniei şi Bulgariei, marţea trecută, că va opri furnizarea de gaze către ţările ”neprietenoase” care refuză să plătească în ruble.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.