Polonia - o ţară al cărei sistem de sănătate este depăşit de noul val al epidemiei covid-19 - urmează să deschidă un spital de campanie pe stadionul din Varşovia, a anunţat luni Guvernul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonia - care înlănţuie ”recorduri” de noi contaminări şi de morţi în ultimele săptămâni - duce lipsă de medici, de paturi şi de echipament pentru a face faţă afluxului pacienţilor bolnavi de covid-19.

”Premierul a ordonat sâmbătă să se instaleze un prim spital temporar pe Stadionul  Naţional”, a anunţat la postul Radio Zet.secretarul general al Guvernului Michal Dworczyk.

În total, 500 de paturi pentru pacienţi bolnavi de covid-19 urmează să fie instalate iniţial, iar capacitatea ar putea creşte la 1.000 de paturi, a precizat el.

Alte regiuni ale ţării lucrează în vederea unor instalaţii similare.

Guvernul de la Varşovia i-a îndemnat săptămâna trecută pe polonezi să rămână acasă, a ordonat să se închidă sălile de sport şi piscinele, a limitat programul restaurantelor şi a încurajat învăţământul la distanţă.

Polonia a anunţat sâmbătă 9.622 de noi contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore.

Bilanţul total a crescut la 3.524 din cauza covid-19 şi 167.230 de contaminări cu virusul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.