Polonia a anunţat miercuri, măsuri, menite să pună capăt tuturor importurilor de petrol ruseşti până la sfârşitul anului 2022, după ce marţi a anunţat că interzice importurile de cărbune rusesc, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonia şi-a redus deja în mare măsură dependenţa de petrolul rusesc, a afirmat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Morawiecki a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Polonia lansează cel mai radical plan dintre statele europene pentru a elimina dependenţa de energia Rusiei.

Polonia a anunţat, marţi, că interzice importurile de cărbune rusesc. Morawiecki a spus că se aşteaptă ca importurile de cărbune să fie încheiate în mai.

El a mai subliniat că Polonia va lua măsuri pentru a deveni ”independentă” de aprovizionarea Rusiei şi face apel la state membre UE să ”renunţe” la combustibilii fosili ai Moscovei. Polonia susţine că banii din exporturile de petrol şi gaze alimentează maşina de război a Rusiei şi că acest lucru ar trebui să înceteze.

De asemenea, premierul polonez a făcut apel la Comisia Europeană să impună taxe pe toate hidrocarburile importate din Rusia pentru un comerţ ”corect”.

Polonia a făcut progrese pentru reducerea dependenţei de gazul rusesc. Un terminal de import al gazelor lichefiate a fost construit în Swinoujscie şi este în curs de extindere. Qatarul, SUA, Norvegia, precum şi alţi exportatori livrează gaze către acest terminal. Un nou gazoduct care transportă gazele din Norvegia urmează să fie deschis la sfârşitul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.