Polonia a reţinut încă un membru al unei reţele de spionaj rusesc, ridicând la 15 numărul total de persoane reţinute în cadrul aceleiaşi anchetei, a anunţat luni ministrul de interne de la Varşovia, Mariusz Kaminski, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centru al livrărilor militare occidentale către Ucraina, Polonia spune că a devenit o ţintă majoră a spionilor ruşi şi acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze.

"Agenţia de Securitate Internă a reţinut un alt membru al reţelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete ruseşti", a declarat Mariusz Kaminski într-o postare pe Twitter. "Suspectul supraveghea instalaţiile militare şi porturile maritime. El era plătit sistematic de ruşi", a adăugat ministrul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ambasada Rusiei la Varşovia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail de Reute4rs.

Procurorii au precizat într-un comunicat că individul arestat este un cetăţean ucrainean care se afla în Polonia din 2019 şi ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. El va fi ţinut în arest preventiv, au precizat procurorii.

În iunie, Polonia a reţinut un jucător profesionist rus de hochei pe gheaţă, acuzându-l de spionaj. Rusia a declarat atunci că a cerut explicaţii din partea Poloniei cu privire la arestarea unor cetăţeni ruşi.

În martie, Polonia a anunţat că a destructurat o reţea de spionaj rusă şi a reţinut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj şi monitorizau rutele feroviare către Ucraina. În luna următoare, Polonia a declarat că a introdus o zonă de excludere de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

Procurorii au declarat luni că nu pot fi excluse noi arestări în cadrul acestei anchete.

CITEȘTE ȘI O reţea de spioni, coordonată de FSB-ul rusesc, a fost destructurată în Republica Moldova. Moscova a cheltuit cel puţin jumătate de milion de dolari pentru această operaţiune. Doi cetăţeni ruşi au fost trimişi în judecată

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.