Polonia a arestat doi cetăţeni din Belarus sub acuzaţia de spionaj pentru Minsk şi ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi, a anunţat, miercuri, un parchet regional, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tensiunile dintre cele două state vecine s-au intensificat în ultimele luni din cauza unei crize a migranţilor despre care Uniunea Europeană şi Polonia afirmă că a fost creată de Belarus, însă Minskul dezminte această acuzaţie. De asemenea, UE a acuzat Minskul că sprijină invazia Rusiei în Ucraina.

”Suspecţii sunt acuzaţi de spionaj în numele serviciilor de informaţii din Belarus”, a anunţat un parchet regional din Poznan (vestul Poloniei), într-un comunicat.

”Sunt bănuiţi, printre altele, că au efectuat operaţiuni de recunoaştere a instalaţiilor militare şi civile de importanţă critică pentru apărarea Republicii Polone”, se mai precizează în comunicat.

Cei doi acuzaţi au fost arestaţi pentru trei luni şi riscă până la 10 ani de închisoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.