Rămăşiţele unui obiect militar au fost găsite în nordul Poloniei, în apropiere de oraşul Bydgoszcz, au declarat joi ministrul polonez al apărării şi ministrul polonez al justiţiei, confirmând relatări anterioare ale presei privind descoperirea unui obiect neidentificat în zonă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Obiectul militar găsit într-o pădure poloneză provine din testarea sistemelor de apărare antiaeriană ale Poloniei, a anunţat joi postul privat de radio RMF FM, atenuând temerile că ar fi putut fi tras din afara ţării.

RMF, care nu şi-a identificat sursele, a precizat că oficialii nu au determinat încă oficial despre ce obiect este vorba, dar obiectul ar putea fi parte a unei rachete aer-sol şi cel mai probabil aparţinea armatei poloneze.

RMF a precizat că sursele sale au observat că avioane de vânătoare au fost reparate în apropierea locului, care se află în apropierea unui aeroport folosit de armata poloneză.

"Nu au fost găsite urme de explozii sau explozibili la locul operaţiunilor", a precizat Parchetul districtual din Gdansk într-un comunicat. "Diverse ipoteze privind probele securizate sunt în curs de investigare", spune comunicatul.

Un excavator însoţit de un camion aparţinând experţilor în dezamorsare de bombe a fost văzut miercuri pe un drum forestier ce duce la locul faptei, potrivit imaginillor difuzate de televiziunea privată TVN24.

Până joi, gaura din pădure, cu un diametru de aproximativ şase metri, fusese umplută cu nisip, notează Reuters.

Polonia este în alertă în legătură cu posibilele incidente colaterale ce ar putea proveni de la războiul din Ucraina vecină, mai ales de când două persoane au fost ucise în apropierea graniţei, în noiembrie anul trecut, în urma exploziei a ceea ce Varşovia a concluzionat că a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană ce şi-a ratat ţinta.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Deocamdată nu este clar ce reprezintă obiectul, de unde provine sau cât timp a stat acolo. Ministrul justiţiei a declarat că a fost găsit într-o pădure.

"Departamentul militar al Parchetului districtual din Gdansk, sub supravegherea Parchetului naţional, a iniţiat procedurile privind cercetarea rămăşiţelor unui obiect militar aerian găsit într-o pădure la câţiva kilometri de Bydgoszcz", a declarat ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro, pe Twitter.

Ministerul Apărării a anunţat, la rândul său, pe Twitter că rămăşiţele "unui obiect militar neidentificat" au fost găsite în împrejurimile satului Zamosc, în apropiere de Bydgoszcz.

"Situaţia nu ameninţă siguranţa locuitorilor. Locul descoperirii este investigat" de către ofiţerii polonezi şi poliţia militară, a precizat ministerul.

Zona în care a fost găsit obiectul se află la sute de kilometri de graniţele Poloniei cu Ucraina, Belarus şi enclava rusă Kaliningrad, precizează Reuters.

Poliţia militară, poliţia regională, primarul satului Zamosc, biroul procurorului din Gdansk şi un purtător de cuvânt al guvernului au refuzat să facă alte comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.