Un poliţist alb, acuzat că a ucis un bărbat de culoare săptămâna trecută la Columbus, în Ohio, a fost concediat, au anunţat autorităţile din acest oraş situat în nordul Statelor Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uciderea lui Andre Maurice Hill a provocat indignarea într-o ţară zguduită din primăvară de o contestare istorică a violenţei poliţiei şi rasismului.

Acest afroamerican în vârstă de 47 de ani se afla în garajul unei case când a fost împuşcat, în mai multe rânduri, de către Adam Coy. Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului la un incident negrav. Agentul a fost suspendat după aceea. 

”Analiza probelor justifică concedierea” lui Adam Coy, a anunţat şeful Poliţiei din Columbus, Thomas Quinlan.

Andre Hill, care nu era înarmat, a fost al doilea afroamerican ucis de poliţie în mai puţin de trei săptămâni la Columbus.

”Moartea lui Andre Hill este alt exemplu tragic al tendinţei poliţieide a vedea persoanele de culoare drept periculoase sau criminale”, şi-a exprimat indignarea, luni, avocatul Ben Crump, care reprezintă mai multe familii ale unor vctime afroamericane, inclusiv a lui George Floyd.

Uciderea lui George Floyd, la sfârşitul lui mai, a provocat o undă de furie în America şi a declanţat o introspecţie a societăţii americane cu privire la discriminări rasiale a unei părţi a societăţii americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.