Trei ofiţeri de poliţie care au apărat Capitoliul de susţinători violenţi ai lui Donald Trump, la 6 ianuarie 2021, se află în sala de judecată în care are loc înfăţişarea fostului şef de stat, acuzat de fraudarea Statelor Unite, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Hodges şi Aquilino Gonnell au fost răniţi, iar Harry Dunn a fost urmărit de protestatari violenţi.

Hodges a fost ofiţer al Poliţiei Districtului Columbia, iar Dunn and Gonnell fceau parte din Poliţia Capitoliului şi erau însărcinaţi să protejeze capitoliul şi parlamentarii dinăuntru.

”Tot ce mi-am dorit din prima zi este să se dea socoteală”, declară Dunn, citat într-un comunicat publicat de către avocatul său, după ce a fost audiat de un tribunal federal din Washington.

Trump compare joi în faţa unui judecător, pentru a se preda, după ce a fost inculpat cu privire la un complot vizând anularea înfrângerii sale în alegerile prezidenţaale din 2020.

Procurorul special Jack Smith a intrat în sala de judecată la scurt timp după cei trei poliţişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.