Un poliţist newyorkez a fost suspendat după ce a spus ”Trump 2020” la microfonul maşinii sale de patrulare, şi este anchetat cu privire la faptul că ”a folosit difuzorul unui vehicul de poliţie în scopuri politice”, relatează The Washington Post (WP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trump 2020. Publicaţi asta pe YouTube, pe Facebook. Trump 2020”, se aude într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare în care apare o patrulă a poliţiei staţionată pe o stradă, într-un cartier din Brooklyn, la New York.

Potrivit unui martor citat de cotidianul american, maşina bloca trecerea pietonilor.

Un bărbat, iritat, s-ar fi enervat pe patrulă.

Poliţistul respectiv i-a replicat, atunci ”Trump 2020”.

Bărbatul a filmat scena şi l-a insultat, apoi, pe poliţistul ”fascist”.

Clipul a fost văzut de câteva milioane de ori.

În urma protestelor, Poliţia din New York a anunţat duminică faptul că agentul respectiv a fost suspendat imediat, fără plată.

El este vizat de o anchetă cu privire la faptul că ”a folosit difuzorul unui vehicul al poliţiei în scopuri politice”.

Această faptă încalcă Charta New York City Police Department (NYPD), care le interzice agenţilor, în timpul serviciului, ”orice susţinere publică a unui candidat politic”.

”Atunci când porţi o uniformă, este imperativ să fiiapolitic”, a scris pe Twitter şeful poliţiei newyorkeze Terence A. Monahan.

Primarul New Yorkului Bill de Blasio a avertizat, la rândul său, că ”orice agent de poliţie newyorkez care susţine public o agendă politică în timpul serviciului va suporta consecinţele”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.