Tony Podesta demisionează de la conducerea Podesta Group ca urmare a investigaţiei declanşate de Robert Mueller, anunţă politico.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Podesta şi-a anunţat decizia luni dimineaţă, în timpul unei şedinţe a firmei, iar controlul operaţional şi financiar va fi preluat de  CEO - ul Kimberley Fritts.

Fritts şi mai mulţi membri ai echipei lui Podesta vor înfiinţa o nouă firmă în termen de una - două zile.

Podesta ar fi spus în şedinţă că e nevoie să lupte pe cont propriu, fără să implice firma.

Surse apropiate discuţiilor, citate de politico.com, spun că aceste demersuri au fost puse la punct în ultimele câteva luni.

Decizia lui Podesta de a părăsi firma are loc în aceeaşi zi în care foştii consilieri de campanie ai lui Donald Trump Paul Manafort şi Rick Gates sunt puşi sub acuzare pentru activităţi nedeclarate de lobby şi consultanţă în favoarea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, dar şi pentru spălare de bani, complot împotriva Statelor Unite, declaraţii false şi nedeclararea unor conturi deţinute în străinătate.

Investigarea lui Podesta şi a firmei sale este făcută în contextul verificărilor cu privire la operaţiunile financiare ale lui Manafort.

Manafort a organizat o campanie de PR în beneficiul unei organizaţii nonprofit, Centrul European pentru o Ucraină Modernă, iar Podesta Group s-a numărat printre firmele care au fost plătite pentru a lucra la campania de promovare a Ucrainei în Statele Unite.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.