Politicianul german de extremă - dreapta Beatrix von Storch, vicelider AfD, a acuzat Politia din Koln că face concesii "hoardelor de bărbaţi musulmani barbbari şi violatori în grup" după ce instituţia a postat pe contul de Twitter un mesaj de anul nou în limba arabă. Contul de Twitter al femeii a fost suspendat iar după ce ea a scris acelaşi lucru şi pe Facebook, şi acel cont i-a fost blocat. Poliţia face o investigaţie pentru a stabili dacă poate fi acuzată de incitare la ură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia şi-a scris mesajul de Anul Nou în mai multe limbi, inclusiv în engleză, franceză, precum şi în arabă şi germană.

De asemenea, reprezentanţi ai Poliţiei din Koln au precizat pentru Der Spiegel că investighează dacă parlamentarul german a comis o infracţiuni şi că aceasta este procedura normală.

Twitter i-a suspendat pentru 12 ore contul lui Storch, ca urmare a postării despre musulmani, considerând că încalcă regulile site-ului.

Ulterior, ea a repostat acelaşi mesaj pe Facebook, unde a fost de asemenea blocată pentru incitare.

AfD a apărat punctul de vedere al lui parlamentarului său, afirmând că eliminarea remarcilor sale a fost o formă de cenzură.

Controversa are loc la câteva luni după ce Germania a emis noi legi referitoare la incitarea la ură.

De asemenea vor fi aplicate amenzi siteu-rilor social media care nu elimină postările "evident ilegale".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.