Politica externă a Republicii Moldova trebuie să fie definită de voinţa poporului, a afirmat vicepremierul rus Dmitry Kozak, cel care ocupă şi funcţia de reprezentant special pentru dezvoltarea de relaţii comerciale şi economice între Rusia şi Republica Moldova, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acţiunile ilegale flagrante ale forţelor aflate la putere confirmă poziţia noastră anterioară pentru nevoia de o schimbare radicală a situaţiei politice în republică. Cererile de «dezocupare» a Moldovei de la un regim criminal, făcute de persoane din ambele părţi ale politicii, sunt din ce în ce mai clare. Confirmăm că este un proces politic intern”, a afirmat Kozac.
 
„Totuşi, este de o importanţă cheie pentru Rusia ca forţele care decid politica externă a Moldovei să reflecte voinţa reală a poporului”, a adăugat el.
 
„Trebuie să remarcăm poziţia curajoasă şi pragmatică a blocului pro-european ACUM şi a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, care au reuşit să treacă peste neînţelegerile lor politice pentru a crea condiţiile unei soluţii civilizate în baza manifestării reale a voinţei poporului din Moldova”, a notat Kozac.
 
„Mă bucur să observ susţinerea acestei poziţii din partea UE şi SUA. Din punct de vedere geopolitic, acest eveniment minor confirmă nevoia de a coopera şi de a ajunge la un acord privind problemele cheie ale ordinii mondiale în baza unei platforme comune şi civilizate”, a subliniat el.
 
„Încercările partidului aflat la putere, aşa-zisul Partid Democratic al Moldovei, de a portretiza evenimentele politice recente ca fiind intenţia Rusiei de a semna acorduri separate cu Partidul Democrat nu reprezintă decât nişte iluzii”, a precizat Kozac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.