Poliţia spaniolă a interceptat încă trei scrisori-capcană care conţineau ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei din Madrid şi consulatelor acesteia din Barcelona şi Málaga, au declarat surse din poliţie apropiate anchetei, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că o serie de ”pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a dost detonată la ambasada Ucrainei în Spania, iar poliţia a dezamorsat altele trimise, printre alţii, premierului Pedro Sánchez.

Personalul de securitate al serviciului poştal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineaţă şi a alertat poliţia, au spus sursele. Poliţiştii nu au găsit în interior substanţe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit deja vineri un pachet cu ochi de animal despre care Ministerul spanion de Interne a precizat că avea o ştampilă străină, potrivit Reuters.

Dovezile din acel pachet împărtăşit cu serviciul poştal au ajutat personalul poştei să detecteze cel mai recent colet, au adăugat sursele din poliţie.


Sâmbătă, o sursă familiarizată cu investigaţia a declarat pentru Reuters că şase scrisori-capcană păreau că au fost expediate din oraşul nordic Valladolid.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat luni cele mai recente interceptări şi a spus că acum sunt cunoscute 21 de cazuri în care astfel de ameninţări au fost trimise misiunilor diplomatice din 12 ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.