Un grup de 39 de migranţi, inclusiv cincisprezece minori, care încercau să intre în Grecia din Turcia trecând un râu au fost arestaţi, a anunţat poliţia elenă miercuri seara, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul includea 13 bărbaţi, 11 femei şi 15 minori, a declarat poliţia într-un comunicat, fără a preciza naţionalităţile acestora. Migranţii au fost duşi cu o barcă pneumatică de către traficanţi pe o insulă din mijlocul fluviului, unde au fost abandonaţi.

În 2020, Grecia a ridicat o barieră de oţel pe o lungime de 37 de kilometri în această zonă îndepărtată din nord-estul ţării, după ce zeci de mii de migranţi au încercat să o traverseze, confruntându-se zile întregi cu forţele de securitate greceşti.

Guvernul conservator s-a angajat să extindă această barieră cu încă 35 de kilometri înainte de sfârşitul anului.

Ministerul grec de Interne a declarat că aproximativ 265.000 de migranţi au fost împiedicaţi să intre ilegal în ţară anul trecut.

Turcia şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului acuză forţele de ordine greceşti că resping în mod obişnuit solicitanţii de azil de la graniţă, ceea ce Atena neagă, în ciuda numeroaselor mărturii ale presupuselor victime.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.