Autorităţile de la Konstanz, în sudul Germaniei, au anunţat joi că îl caută pe un bărbat care le şantajează că va otrăvi produse alimentare distribuite în ţară şi în Europa, fără să plătească suma pe care acesta o cere - câteva milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei şi parchetului, bărbatul a trimis un e-mail în care se declară în măsură să otrăvească aproximativ 20 de produse de supermarket.

Iar pentru a arăta că nu glumeşte, el a oferit indicii care au condus la confiscarea - în magazine din Friedrichshafen (sud) - a cinci produse pentru bebluşi alterate.

”Luăm aceste ameninţări în serios, deoarece infractorul a plasat săptămâna trecută, înainte de închidere, cinci produse otrăvite în magazine la Friedrichshafen”, a declarat procurorul Alexander Boger într-o conferinţă de presă.

Poliţia a confiscat produsele respective şi a constatat că acestea conţineau etilenglicol, un produs care se găsesşte în general în antigel şi lichid de frână. Acest produs poate să fie mortal în cazul în care este consumat în cantităţi importante şi în absenţa tratamentului medical.

Potrivit procurorului, autorul şantajului, care şi-a adresat mesajul de ameninţare unui organism pentru protecţia consumatorilor, a anunţat că ţinta sa sunt ”filialele naţionale şi internaţionale ale unor întreprinderi germane de produse alimentare şi drogherie”.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazinele în care au fost confiscate produsele pentru bebeluşi, poliţia a putut să obţină imagini în care apare în mod clar faţa suspectului, un bărbat în vârstă de cincizeci şi ceva de ani.

Fotografii şi înregistrări video în care apare suspectul au fost distribuite în presă.

”Nu există vreun motiv de panică, de cedare isteriei. Este necesar să fim atenţi în zilele următoare şi să-l identificăm cât mai rapid” pe suspect, a subliniat vicepreşedintele poliţiei din Konstanz Uwe Stürmer, denunţând un ”criminal fără scrupule”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.