Jihadişti au îndemnat, în ultima perioadă, la deraierea unor trenuri ca mod de operare, îşi exprimă îngrijorarea poliţia naţională franceză într-o notă pe care agenţia a putut s-o consulte, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza unei incitări recente a propagandei jihadiste la planificarea unei deraieri de tren, o atenţie deosebită este necesar să fie acordată oricărei informaţii referitoare la o pătrundere sau o tentativă de sabotare în locuri destinate circulaţiei trenurilor”, se arată în această telegramă a Direcţiei Generale a Poliţiei Naţionale (DGNP), emisă la începutul lui septembrie şi dezvăluită de Le Parisien.

”Este important să subliniem asupra îndemnurilor recente ale organizaţiilor teroriste care ţintesc «lupi solitari» şi care incită la provocarea, în Europa, a unor deraieri de trenuri, incendii de pădure sau otrăvirea hranei”, se mai arată în document.

Transporturile ”prezintă numeroase vulnerabilităţi structurale” şi ”constituie o ţintă privilegiată”, mai ales în gări, unde vizibilitatea forţelor de securitate şi a altor unităţi specializate din cadrul SNCF şi RATP este necesar să fie sporită cu scopul de a consolida ”caracterul disuasiv al dipozitivului”, se subliniază în text.

Locuri frecventate de turişti şi situri culturale - întrucât permit ”un bilanţ uman potenţial greu” şi ”consecinţe importante asupra activităţii turistice” în cazul unor atacuri - trebuie de asemenea să facă obiectul unei ”vigilenţe”, se recomandă în această notă.

În faţa unei multiplicări a atacurilor cu vehicule, nota îi îndeamnă pe ”administratorilor parcurilor de vehicule, cei însărcinaţi cu personalul şi şoferii” să ”semnaleze fără întârziere orice furt de vehicul sau comportament suspect”.

”Măsur adecvate” trebuie de asemenea adoptate de către civili şi militari care poartă uniformă, nişte ”ţinte privilegiate” ale jihadiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.