Ofiţerul anti-terorism al Scotland Yard, Neil Basu, a declarat luni că detectivii britanici nu pot spune dacă contaminarea a doi britanici cu substanţa Noviciok are legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceste evenimente oribile ne-au întărit determinarea şi vom lucra pentru a-i identifica pe cei responsabili de acest act barbar, revoltător şi iresponsabil”, a declarat Basu.

"Nu putem şti la această oră dacă neurotoxina folosită în acest incident are legătură cu atacul asupra lui Serghei şi Yulia Skripal”, a adăugat el.

Spitalizată într-o stare critică, la Salisbury, în sud-vestul Angliei, Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a decedat duminică seara. Ea a fost contaminată cu agentul neurotoxic noviciok, potrivit poliţiei britanice, care efectua, începând de luni, o anchetă cu privire la crimă.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, spitalizat de asemenea în urma unei contaminări cu Noviciok, potrivit Londrei, se află în continuare în stare critică.

Kremlinul a apreciat luni că ar fi ”absurd” ca Rusia să fie acuzată de moartea britanicei contaminate cu Noviciok, la patru luni după criza diplomatică între cele două ţări, declanşată de otrăvirea fostului spion rus şi a fiicei sale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.