Poliţia germană a percheziţionat casa unui tânăr de 19 ani identificat ca martor în cazul atacului cibernetic care a expus datele personale ale politicienilor germani, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii au percheziţionat casa din Heilbronn, în landul sud-vestic Baden-Wurttemberg, duminică şi au confiscat câteva echipamente tehnice, conform presei din Germania. Bărbatul, identificat ca fiind Jan S. a confirmat pentru postul de televiziune ARD că a fost chestionat timp de mai multe ore de poliţie.
 
Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se întâlnească, luni, cu preşedintele Biroului Federal German pentru Securitatea Informaţiei, Arne Schonbohm, precum şi cu şeful agenţiei poliţiei federale, Holger Munch.
 
Liderii Germaniei încearcă să găsească un răspuns la un atac cibernetic care a expus datele personale a sute de politicieni, jurnalişti, comedianţi şi activişti. Informaţiile furate au îngrijorat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, precum şi pe membrii parlamentului, Parlamentul European şi oficiali locali. Dintre partidele politice, doar Alternativa pentru Germania, grupare de extremă-dreapta, n-a fost afectată.
 
Un utilizator de Twitter care susţine că este Jan S., care conform presei germane lucrează în industria IT, a afirmat că a fost interogat „doar în calitate de martor”.
 
El a scris într-o altă postare pe Twitter că îl ştia pe presupusul hacker cunoscut ca fiind „Orbit”, despre care se crede că este responsabil de atac. El a adăugat că hackerul l-a contactat la scurt timp după scurgerea de date şi l-a anunţat că îşi va distruge calculatorul. Bărbatul de 19 ani a precizat că se va „distanţa” de acţiunile hackerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.