Poliţia din comitatul Fulton din Georgia în care Donald Trump a fost inculpat de tentativă de manipulare a alegerilor din 2020 anunţă că anchetează cu privire la ameninţări ale membrilor unui mare juriu care a validat urmărirea penală a fostului şef de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un mare juriu - un panel de cetăţeni investiţi cu putere de anchetă - constituit de o femeie procuror a comtatului din Atlanta, capitala Georgiei, i-a inculpat pe Donald Trump şi 18 persoane cu privire la presupuse tenative ilegale de a obţine o răsturnare a rezultatului alegerilor în acest stat din sud-estul ţării.

IDENTITATEA CELOR 23 DE JURAŢI, DEZVĂLUITĂ ÎN ACTUL DE ACUZARE

Biroul şerifului comitatului Fulton a anunţat joi într-un comunicat că ”este la curent cu difuzarea pe diverse reţele a unor informaţii personale despre membrii marelui juriu”.

”Anchetatorii noştri lucrează în strânsă colaborare cu serviciile de poliţie locale, ale statului şi la nivel federal în vederea identificării ameninţărilor în comitatul Fulton şi în alte jurisdicţii”, a anunţat el.

Biroul şerifului subliniază că ”ia această problemă foarte în serios” şi că se coordonează cu partenerii pentru a ”reacţiona rapid împotriva oricărei ameninţări credibile şi a asigura siguranţa persoanelor care şi-au făcut datoria civică” participând la acest mare juriu.

Spre deosebire de reglementarea marilor jurii la nivel federal şi ale celor din multe alte state, în Georgia identitatea celor 23 de juraţi apare în actele de acuzare.

În urma publicării procedurilor care-i vizează pe Donald Trump şi pe ceilalţi 18 inculpaţi, luni seara, numele şi adresele lor au început să circule pe site-uri ale extremei drepte sau pe site-uri complotiste, însoţite de ameninţări, scrie presa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.