Poliţiştii din Belarus au arestat sâmbătă mai mulţi protestatari, în timp ce mii de persoane s-au adunat la Minsk şi a cerut eliberarea din închisoare a liderului Opoziţiei Maria Kolesnikova, cea mai recentă arestare făcută de autorităţi în valul de manifestaţii survenit după controversele privind fraudarea alegeri, scrie todayonline.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Maria Kolesnikova, în vârstă de 38 de ani, s-a conturat în lider al opoziţiei, după ce mai multe persoane au fost arestate sau expulzate din ţară, inclusiv Svetlana Tihanuskaia care l-a contestat pe preşedintele Alexander Lukashenko în alegerile prezidenţiale.
Protestatarii susţin că alegerile din 9 august au fost fraudate astfel încât să câştie Lukashenko, iar Tihanuskaia, care de atunci a fugit din Lituania, a fost adevărata câştigătoare a scrutinului prezidenţial.
Cel puţin 5.000 de protestatari, printre care multe femei s-au strâns sâmbătă în centrul oraşului Minsk şi au strigat „Pleacă”, cu referire la Lukashenko şi „Masha” care este un nume des folosit cu referire la numele Maria - în semn de susţinere pentru Kolesnikova, a relatat un participant pentru Reuters.
„Sveta este preşedintele meu, Masha este regina mea”, arată mesajul pe una dintre pancartele pe care le avea mulţimea.
De asemenea, opozanta belarusă Maria Kolesnikova, deţinută la Minsk sub acuzaţia de aducere atingere siguranţei statului, a emis joi un comunicat în care acuză agenţi din cadrul Securităţii (KGB) că i-au pus cu forţa un sac pe cap şi au ameninţat să o execute în timp ce încercau să o expulzeze de pe teritoriul belarus în Ucraina, relatează Reuters.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.