Premierul britanic Theresa May afirmă că, ”fără îndoială”, Marea Britanie şi oraşul Manchester sunt victimele unui ”atentat terorist crud”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În pofida faptului că nu este prima oară când Manchesterul suferă astfel, acesta este cel mai rău atac cu care se confruntă oraşul şi cel mai rău în nordul Angliei”, a declarat May marţi, într-o conferinţă de presă în faţa biroului său pe Downing Street, la Londra.

Poliţia crede că ştie identitatea atacatorului, dar nu o dezvăluie imediat, a anunţat premierul britanic.

”Acest atac se remarcă prin laşitatea lui înfiorătoare şi dezgustătoare”, a declarat şefa Guvernului.

Atentatul sinucigaş, în care au fost ucise 22 de persoane iar alte 59 au fost rănite, este unul dintre cele mai sângeroase din regat, a mai spus May.

Pe de altă parte, secretarul general al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie Harun Khan a condamnat atentatul de la manchester.

”Este îngrozitor, este criminal. Fie ca cine l-au comis să suporte toate greutatea dreptăţii atât în această viaţă, cât şi în următoarea”, a declarat Khan, citat într-un comunicat.

”Îi îndemn pe cei din regiune şi din întreaga ţară să se adune şi să susţină persoanele afectate”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.