Poliţia britanică a deschis o anchetă în urma confiscării unui colet care conţinea uraniu, pe Aeroportul Heathrow, la Londra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie, în timpul unui control - de rutină - efectuat de către agenţi ai serviciului de frontieră, precizează poliţia.

Tabloidul britanic The Sun, care a dezvăluit incidentul, scrie că acest colet provenea din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care a decolar din Oman.

Uraniul a fost găsit într-o încărcătură de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să afle dacă această descoperire a avut loc în urma unei ”manipulări greşite” în Pakistan, scrie BBC.

”Ţin să asigur populaţia că cantittatea de material contaminat era extrem de slabă, iar expertiza acesteia a conchis că nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie”, a declarat presei britanice comandantul poliţiei Richard Smith.

”Cu toate că ancheta noaastră continuă, acest colet nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă, potrivit ultimelor noastre investigaţii”, a subliniat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.