Podul care leagă Crimeea de Rusia s-a redeschis după ce a fost închis, timp de aproximativ 20 de minute. A fost activată, de asemenea, o alertă de raid aerian, a relatat agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti, citând autorităţi, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un consilier al liderului din Crimeea a făcut apel la oameni să rămână calmi, la primele ore ale zilei de vineri, după închiderea temporară a podului.

”Prieteni, trăim în condiţii (de operaţiune militară specială). Duşmanul a lovit deja de două ori podul Crimeei. La orice ameninţare teoretică, oamenii şi maşinile trebuie îndepărtaţi de acolo. Mii de oameni asigură securitatea non-stop”, a declarat Oleg Kryucikov, consilier al liderului instalat de ruşi în Crimeea, Serghei Aksionov.

"Vă rugăm să rămâneţi calmi în astfel de situaţii şi lăsaţi telefoanele. Duşmanul monitorizează discuţiile şi profită de videourile şi entuziasmul vostru”, a adăugat el.

Autorităţile instalate de Rusia nu au anunţat încă ce anume a provocat închiderea podului şi activarea alertei de raid aerian.

Luni, un oficial de securitate ucrainean a revendicat responsabilitatea Kievului pentru un atac asupra podului care leagă peninsula anexată de Rusia. Este o rută vitală pentru aprovizionare pentru efortul de război al Moscovei în Ucraina şi un proiect personal al preşedintelui Vladimir Putin.

Traversarea de aproape 12 mile, cunoscută ca Podul Kerci, este cea mai lungă din Europa. Atacul de luni a fost al doilea de când Rusia a lansat invadarea Ucrainei, după ce un camion cu combustibil a explodat în timp ce traversa podul, în octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.