Obuzele ucrainene au avariat grav podul cu o importanţă strategică Antonivskii din regiunea Herson, controlată de Rusia, din sudul Ucrainei, au declarat autorităţile regionale instalate de Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Podul - unul dintre cele două puncte de trecere pentru forţele ruse către teritoriul pe care l-au ocupat pe malul vestic al fluviului Nipru din sudul Ucrainei - a fost o ţintă-cheie pentru forţele ucrainene în ultimele zile. Kievul a folosit rachete de înaltă precizie furnizate de SUA pentru a încerca să îl distrugă.

Şeful administraţiei militare regionale Herson, susţinut de ruşi, Volodimir Saldo, a închis podul pentru traficul de marfă miercuri dimineaţă, numind acţiunea drept o ”restricţie temporară” pentru a permite desfăşurarea lucrărilor de reparaţii.

Maşinile cu pasageri pot folosi podul, care are mai mult de un kilometru lungime, a spus Saldo, într-un ”apel urgent” publicat pe reţelele sociale.

Oficialii locali au declarat pentru agenţia de presă rusă RIA că Ucraina a vizat podul în jurul orei locale 4.00 cu 12 obuze din cadrul noilor sisteme de rachete de artilerie de mobilitate înaltă (HIMARS), o armă de artilerie cu rază lungă furnizată de SUA.

”Dacă atacurile continuă, podul s-ar putea prăbuşi”, a declarat adjunctul şefului administraţiei instalate de Rusia, potrivit agenţiei de presă TASS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.