Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh apreciază că plecarea lui Benjamin Netanyahu de la putere marchează ”sfârşitul uneia dintre cele mai rele perioade ale conflictului” israeliano-palestinian, la o zi după instalarea unui nou guvern în Israel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Plecarea premierului siraelian după 12 ani la putere marchează sfârşitul uneia dintre cele mai rele perioade din istoria conflictului israeliano-palestinian”, a declarat înaintea şedinţei săptămânale a Guvernului, la Ramallah, în Cisiordania ocupată, Mohammed Shtayyeh.

Pe de altă parte, mii de persoane au sărbătorit duminică, la Tel Aviv, plecarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu.

În aceste sărbătoriri ale locuitorilor Tel Avivului, un oraş în care se află numeroşi tineri liberali şi de stânga, srăbate însă teama unei deziluzii rapide.

Noul premier israelian Naftali Bennett reprezintă dreapta radicală, este un apropiat al mediilor religioase, iar din guvernul său fac parte partide de dreapta.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.